Hólapátolás 2016 (Ápr. 28 – máj. 01.)

Immáron 7. éve szervezzük meg a Hólapátolás túránkat, mely egy szezonkezdő túra. A szélsőségek túrája ez, hiszen a napsütötte völgy lankáiról a hegy tetejéig motorozunk, ahol még a hó is eshet. De ez nem baj, húsz perc múlva ismét pólóban esszük a vínersniccelt.

 

P1030825

Idén szakítunk a hagyományokkal és minden este új szálláson alszunk. Útvonalunk Budapestről indul, majd átlépünk Szlovéniába, a kis Svájcba. Később elhagyjuk a szlovénokat és Ausztria kacskaringóin kalandozunk egy keveset, de csak azért, hogy egy fantasztikus szerpentinen visszatérhessünk Szlovéniába. Kikanyarogva magunkat Kranjska Gora városában alszunk. Szállásunk egy wellness hotel. Ezen a napon 530 km-t teszünk meg, szóval nem lesz sétagalopp.

39911955

39915647

Másnap reggel finom reggeli a jutalmunk, mert szépen aludtunk. Kell is, hisze a Vrsic hágón kaptatunk fel, majd le az Isonzó folyó völgyébe.

Vrsic-Pass

A Mangart tövében folytatjuk az élvezeteket, ha nyitva lesz, akkor a tetejére is felmegyünk, ha zárva lesz akkor nem..)) Ha felmegyünk, ha nem, akkor is átkacskaringózunk az olasz határon, de épp csak megszokjuk az olasz illatokat, máris az osztrák határvonalat szeljük ketté. Több kisebb hágó és ezernyi kanyar leküzdésével eljutunk Mittersil városáig, itt letesszük a paripákat és jól megvacsorázunk, mely benne van az árban. Amennyiben a Vrsic zárva lenne, van alternatív útvonal, ami szintén hágós kanyargós. A napi távunk 280 km.

Mittersil

Megint szépen aludtunk, így reggeli a jutalom. Belakva irány a Krimml, majd Gerlospass. Később a Nockalmtrasse és a Turracherhöhe lesz az útvonalunk, mely Murauban ér véget.

 

Krimml  gerlos  Turracher

nockalm

Búcsúvacsorázunk, mely szintén a díj része..majd alszunk. A napi táv 300-390 km (időjárás függő)

murau

Reggelit követően még vár ránk pár éles kanyar, ami Graz után elkezd csökkenni. Szombathelyig alsórendű utakon bolyongunk, itt eldöntjük ki hogyan jut haza. A napi táv Bpestig 460 km.

77-es

Indulás 2016. április 28-án csütörtökön 8:00-kor Budaörsről

Érkezés 2016. május 01-én vasárnap esti órákban.

Táv:  cca. 1550 km. Országok: Magyarország, Szlovénia, Olaszország, Ausztria. Az útvonal változhat, az útlezárások függvényében!!

Csupán nyolc főnek van hely összesen!!! 

A szabadhelyek száma pillanatnyilag: 4 fő

JELENTKEZÉS vagy további INFORMÁCIÓ